Harf Harf Arayın

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

2022 Kadir Gecesi Ne Zaman?

111

Kadir Gecesi hangi aydadır? Hadis-i şerife göre Kadir Gecesi hangi gündür? Kadir suresinde “Bin aydan daha hayırlı gece” şeklinde belirtilen 2022 Kadir gecesi ne zamandır?

Kadir Gecesi, Ramazan ayının 27. gününe denk geliyor. Bin aydan daha hayırlı olan gece; Kadir Gecesi 27 Nisan 2022 Çarşamba günü idrak edilecek.

KADİR GECESİ HANGİ GÜNDÜR?” HAKKINDA HADİS

Kadir Gecesi’nin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle beraber, genellikle Ramazan’ın yirmi yedinci (27.) gecesinde olduğu tercih edilmiştir. Hz. Peygamber (s.a.s.), Kadir Gecesi’nin hangi gece olduğunu kesin olarak belirtmemiş, ancak “Siz Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız.” (Buhari, Leyletü’l-Kadir, 3; Müslim, Sıyam, 216) buyurmuştur.

KADİR NE ANLAMA GELİR?

Sözlükte kadir (kadr) kelimesi “hüküm, şeref, güç, yücelik” gibi anlamlara gelir. Dinî literatürde ise “leyletü’l-Kadr” şeklinde Kur’ân-ı Kerîm’in indirildiği gecenin adı olarak kullanılır.

Aynı adı taşıyan Kadir sûresi bu gecenin fazileti hakkında nâzil olmuştur. Sûrede Kur’an’ın Kadir Gecesi’nde indirildiği ve sözü edilen gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilir.

İslam ve İhsan

En Çok Görüntülenen Tabirler
En Çok Yorumlanan Tabirler